Afgelopen jaren heb ik mij bezig gehouden met het gedrag van de honden. Van mijn eigen honden, maar ook van de oppashonden. Observeren, kijken, signalen lezen en begrijpen. Wat laat de hond zien? Wat voor signalen uit de hond? Waar komt het gedrag vandaan? Wat is de invloed van mij? Hoe reageren de honden in bepaalde situaties? En ga zo maar door. 

Welzijn en kijken naar de hond z’n behoeftes vind ik tijdens mijn werk erg belangrijk. Een dier, een hond ervaart ook verschillende emoties en heeft behoeftes. Wanneer een hond zich niet begrepen en gehoord voelt, dan zal hij gedrag gaan vertonen om zich wel te laten horen. Wij zien dit als “ongewenst” gedrag, maar als je verder gaat kijken waar het gedrag vandaan komt, dan kunnen we het gaan begrijpen. 

Afgelopen periode ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in het gedrag van honden. Ik leer van andere gedragdeskundigen en met mijn vorige opleiding heb ik ook een hoop geleerd. Tijdens mijn huidige studie Biologie met specialisatie gedrag, leer ik steeds meer over diergedrag. Met mijn master ga ik hierin nog meer verdiepen!  Tegenwoordig begeleid ik honden en hun baasjes privé met het gedrag van hun hond.  Met mijn kennis en ervaring wil ik wel graag mensen helpen met het begeleiden en trainen van hun hond. Heb je hulp nodig bij het gedrag van je hond? Bij mijn aanbod staan de mogelijkheden!

Mijn methode:

🐾 Gebruik maken van signalen

🐾 Lichamelijke ongemakken uitsluiten

🐾 Geen slipriemen/kettingen of iets in die richting

🐾 Gebruik van een x of y tuig en een lange lijn

🐾 Geen correcties, maar begrenzen

🐾 Geen quick fix methode

Naast de privé begeleiding. Organiseer ik ook coachingwandelingen. Dit is een wandeling van ongeveer 45 min met klein groepje honden en hun baasjes. Tijdens de wandeling ga ik van alles vertellen over hondengedrag en is een mogelijkheid om vragen te stellen!

Groetjes,

Eva 🐾

Heb je hulp nodig bij het gedrag van je hond? Wil je meer leren over socialisatie, opvoeding en gedrag? Ik kan je daarbij helpen!

Hee, ik ben Eva

Ik help baasjes om het welzijn van hun geliefde viervoeter te verbeteren. Van gedrag, gezondheid, voeding tot training en coaching. Het begrijpen van je hond is essentieel en ik kan helpen om jouw band tussen jou en je hond te verbeteren. Lees hier meer Over mij!

 

Ontvang een gratis E-Book: Tips en trics om het leven van je hond nog leuker te maken
meer blogs