Over mij

Hoi ik ben Eva, trotse eigenaar van Dogs by Eva

Door mijn passie en liefde voor honden heb ik een kleinschalige hondenopvang en uitlaatservice in Zoetermeer opgericht.  Het is mijn missie om hondenwelzijn te verbeteren. Ik schrijf blogs en geef advies over hondengedrag, voeding en gezondheid in samenwerking met andere specialisten. Ook begeleid ik  aan de hand van coachingsessies, baasjes bij het gedrag van hun hond.

Beloningsgericht

Mijn werkwijze is gericht op positieve benadering en is beloningsgericht. Ik kijk naar de behoeften en emoties van de hond.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht staat zowel bij de coachingsessies als bij de hondenopvang en uitlaatservice voorop.

Gediplomeerd

Ik heb mijn universitaire Bachelor Biologie met specialisatie gedrag op zak en ik start in 2024 met mijn universitaire Master Environmental ecology (Behaviour track). Momenteel volg ik ook de opleiding Integraal voedingstherapeut en extra cursussen over gedrag en gezondheid (zie hieronder)

Het ontstaan van Dogs by EVa

Mijn liefde voor dieren begon vroeg. Onze eerste hond Biko kwam in 2008 in ons gezin en Diango volgde in 2013.  Met name door uitdagingen met Diango, nam mijn interesse in hondengedrag toe. In 2020 verwelkomden we Cody, ons leergierige en speelse Dwergkeesje.

Op 25 juni in 2021 hebben we afscheid moeten nemen van onze lieve Biko, hij is 13 jaar oud geworden.

Door een vreselijk ongeluk is onze lieve Cody op 06-06-23 om het leven gekomen. Het ongeluk van Cody bracht mij op een keerpunt, ga ik door met Dogs by Eva of niet? Na een tijdje heb ik besloten om toch door te gaan. Honden zijn en blijven toch echt mijn passie. Dogs by Eva is een aantal jaar behoorlijk gegroeid en heeft mooie stappen gemaakt. En er komen nog veel meer mooie dingen aan!

 

“De reis met Biko, Diango en Cody heeft mijn pad in hondenwelzijn bepaald. Dankzij verlies en verdriet, blijft de passie voor Dogs by Eva bestaan.”

Mijn werkwijze

🐾  Welzijn staat voorop

🐾  Kijken naar de behoeften en emoties van de hond

🐾  Het begrijpen van hondensignalen

🐾  Geen slipriemen/kettingen of iets in die richting

🐾  Gebruik van een X- of Y- tuig en een lange lijn

🐾  Geen correcties, maar begrenzen

🐾  Geen quick fix methode

 

Biko 02-11-2008 / 25-06-2021

In 2008 werd mijn droom werkelijkheid, we kregen onze eigen eerste gezinshond! Biko, een Friese Stabij reu kwam ons wonen. Ons geluk kon niet op! Biko was een echte knuffelkont en gek op balletjes. Wat was het een genot om met deze lieverd op te kunnen groeien. Echter was Biko erg angstig voor harde geluiden. Hier begon daarom al mijn interesse  in hondengedrag. Ik wilde hem namelijk hier graag bij helpen en ondersteunen. Op 25/06/21 hebben wij afscheid moeten nemen van onze lieve Biko. Dit was een moeilijk afscheid, maar zijn lichaam was op en het was tijd voor hem om te gaan. 

Diango 23-11-2011

In 2013 hebben wij lieve Diango geadopteerd. Diango heeft de eerste maanden van zijn leven onder nare omstandigheden in Spanje geleefd. Via een stichting is hij naar Nederland gekomen. Ik kwam hem online tegen en was op slag verliefd op zijn uiterlijk. We zijn gaan kijken en het klikte ook gelijk met Biko, dus hij ging met ons mee naar huis. Echter zat Diango niet lekker in zijn vel. Hij vertoonde reactief gedrag naar alles wat bewoog en in zijn buurt kwam. Ook had hij voedselnijd en resource guarding. Daarnaast had hij last van angstagressie, was hij bang voor mannen en liep hij regelmatig weg. Een behoorlijke rugzak dus. 

Ik had altijd al interesse in hondengedrag, dus ik ging mij hier nog meer in verdiepen. Diango zat namelijk niet lekker in zijn vel. Hij had een behoorlijk trauma uit zijn verleden, last van hernia’s en last van allergieën.  Super logisch dus, dat hij dit gedrag vertoonde!  Ik ben hiermee aan de slag gegaan en hem gaan leren begrijpen en gaan leren lezen. Ook hebben we de gezondheidsproblemen aangepakt! 

De combinatie van zijn gezondheid op peil krijgen o.a. d.m.v goede voeding en supplementen, het gedrag begrijpen en hem te lezen en hierop in te spelen, is het nu een blije en evenwichtige hond. Tuurlijk heeft hij ook mindere momenten en dat is helemaal niet erg! 

Afgelopen jaren is onze band ontzettend gegroeid en ik kan met hem lezen en schrijven. Hij is mijn beste maatje en soulmate <3

Cody 15-11-2019 / 06-06-23

In 2020 kregen we onze lieve dwergkeesje, Cody erbij. Cody was al gelijk verliefd op Diango en Biko.  Echter, moesten zij behoorlijk wennen aan zo’n aanwezige pup. Langzaam maar zeker groeiden ze steeds meer naar elkaar en waren Biko, Diango en Cody onafscheidelijk. De wereld was erg groot en spannend voor hem. In huis en met de honden en mensen die hij kende, was hij helemaal relaxed en ontspannen. Hij was ook superslim, leergierig en loyaal en vond het heerlijk om te trainen. Hoe mooi wit hij ook was, hij vond het heerlijk om buiten te ravotten, te zwemmen en door de modder te banjeren. Lekker rennen en spelen met zijn vriendjes. Maar ook knuffelen en aandacht, daar was hij gek op.  Maar Cody was een erg onzeker, gevoelig en in sommige situaties een erg bang hondje. Ook hier ben ik mee aan de slag gegaan! Door hem te lezen, te begrijpen en hem te ondersteunen in zijn onzekerheid, heeft hij ontzettend mooie stappen gemaakt. Wat was ik trots op mijn kleine vriendje.

Op 06/06/23 werd mijn ergste nachtmerrie werkelijkheid. Door een verschrikkelijk ongeluk is Cody op 3 jarige leeftijd om het leven gekomen.

Wat ben ik blij dat hij 3 jaar van mijn leven een groot onderdeel is geweest. We waren bijna altijd samen en hebben mooie avonturen beleefd. Ook heb ontzettend veel van hem mogen leren! Mede door hem kan ik nu ook andere eigenaren helpen met het gedrag van hun hond.  Hij was zo lief, zo grappig, zo slim, zo bijzonder. Ik mis hem nog elke dag, met veel pijn in mijn hart. Wanneer ik foto’s of filmpjes terug kijk, schieten de tranen in mijn ogen. Hij was nog veel te jong en hoe het leven hem abrupt is ontnomen, is niet eerlijk. Maar ik weet zeker er komt een dag dat ik zonder tranen aan hem terug kan denken en er een lach op mijn gezicht verschijnt. Het is een proces, rouw. Maar het leven gaat door en dat weet ik. Fysiek is hij niet meer bij ons, hij zal altijd over ons waken. En op sommige momenten weet ik zeker dat hij dichtbij is en even laat merken dat hij er is.

Wolf 10-01-2022

Door het ongeluk van Cody wilde ik eigenlijk geen klein hondje meer. Maar toen kwam Wolf op mijn pad. Door omstandigheden woont Wolf sinds september 2023 bij ons. En wat ben ik hier ontzettend dankbaar voor!

Wolf kwam al een tijdje bij ons in de opvang. Zij en Cody waren onafscheidelijk en echt beste vriendjes. Wolf hield nooit van zwemmen, terwijl Cody dat heerlijk vond. En door hem is ze uiteindelijk ook gaan zwemmen! 

Wolf is een super lief, grappig en sociaal hondje. Ook groeien Diango en Wolf elke dag steeds meer naar elkaar toe. Ze slapen samen, ze spelen samen en zijn al echte maatjes. 

Geen enkel hondje kan Cody vervangen, maar Wolf zorgt wel weer voor veel liefde en dankbare momenten. Wanneer ik verdrietig ben om Cody, dan kijk ik naar haar en dan krijg ik weer een lach op mijn gezicht. 

 

Mijn opleidingen & cursussen

Cursus/Opleiding
Jaar
Opleider
Dier- en veehouderij propedeuse
2018/2019
HAS hogeschool
Biologie Bachelor met specialisatie gedrag
2020/2023
Universiteit Utrecht
Summerschool Spijsvertering en Osteopathie
2023
Wildebeest Coaching en Ingrid Smolders
Summerschool Gewrichtsklachten Osteopathie
2023
Wildebeest Coaching en Ingrid Smolders
Biologie Master Environmental Ecology: Behavior track
2024/2026
Universiteit Utrecht
Integraal voedingstherapeut voor hond en kat
2024/2025
Natuurgeneeskunde en voeding voor dieren
Cursus Stressmanagement bij honden: Module Stress, Voeding en Gedrag
2023
Dr. Else en Dr. Han Opsomer
Cursus Stressmanagement bij honden: Module Medicatie bij gedragsproblemen
2024
Dr. Else en Dr. Rediers
Vakbekwaamheid dieren
2024
Yuverta

Galerij van alle lieve hondjes