De darmen van je hond weer in evenwicht

Voor zowel mijn eigen honden als de oppashonden hebben wel eens minder goede ontlasting, diarree of andere darmklachten. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals iets verkeerd hebben gegeten, een bacterie/virus, verkeerde voeding, medicijn gebruik, stress of andere medische oorzaken. Let op! Heeft jouw hond last van chronische darmklachten of andere medische klachten, neem dan altijd contact op met een specialist (voedingstherapeut/dierenarts). Bij acute diarree gebruik ik de supplementen Darmen in Balans en Darmkruiden van Organimal. Zo komen de darmen van je hond weer in evenwicht.

Waarom de supplementen van Organimal?

 • 100% natuurlijk
 • Geen chemische toevoegingen
 • Geen geur-, kleur-, of smaakstoffen
 • Geconcentreerde formules. Geen overbodige vulmiddelen

Bestel hier met korting met de code DOGSBYEVA!

Darmen in Balans

Bestel hier met korting met de code DOGSBYEVA!

Organimal’s Darmen in Balans is een uitgebreide formule die is ontworpen om de gezondheid van de darmen te ondersteunen en spijsverteringsproblemen te verlichten. Deze krachtige mix van natuurlijke ingrediënten is samengesteld om de darmflora in evenwicht te brengen, ontstekingen te verminderen en een gezonde spijsvertering te bevorderen.

 • Bacillus subtilis (1,10 x 10^9 CFU): Bacillus subtilis is een probiotische bacterie die gunstig is voor de darmgezondheid. Probiotica zijn levende micro-organismen die de goede bacteriën in de darmen ondersteunen en helpen bij het handhaven van een gezonde darmflora.
 • Mannan Oligosaccharide: Mannan oligosacchariden (MOS) zijn prebiotica, wat betekent dat ze dienen als voedsel voor de goede bacteriën in de darmen. Ze bevorderen de groei en activiteit van deze bacteriën, wat essentieel is voor een gezonde darmflora.
 • Fructooligosaccharide (FOS): FOS is een ander type prebioticum dat de groei van gunstige bacteriën in de darmen stimuleert. Het helpt bij het handhaven van een evenwichtige darmflora en kan spijsverteringsproblemen zoals obstipatie verminderen.
 • Psyllium husk: Psyllium husk, ook bekend als vezels van de plantensoort Plantago ovata, is een oplosbare vezel die water absorbeert in de darmen en helpt bij het bevorderen van een gezonde stoelgang. Het kan worden gebruikt als een natuurlijk laxeermiddel en kan ook helpen bij het verminderen van diarree.
 • Tannine verkregen uit kastanje-extracten: Tannines zijn natuurlijke verbindingen die worden aangetroffen in verschillende planten en kunnen ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen hebben. Ze kunnen helpen bij het verminderen van ontsteking in de darmen en het bevorderen van een gezonde darmflora.
 • Beta-glucanen: Beta-glucanen zijn een type oplosbare vezels die worden aangetroffen in voedingsmiddelen zoals haver, gerst en paddenstoelen. Ze hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen bij het handhaven van een gezonde darmfunctie.

Darmen in Balans is een veelzijdig supplement dat kan worden gebruikt voor algemene darmgezondheidsondersteuning of om specifieke spijsverteringsklachten te behandelen. Darmen in balans is geschikt voor langdurig gebruik, echter wanneer hier voor de noodzaak is, is het belangrijk om de oorzaak aan te pakken.

Darmkruiden

Bestel hier met korting met de code DOGSBYEVA!

Voor diegenen die op zoek zijn naar gerichte verlichting van spijsverteringsklachten, biedt Organimal ook Darmkruiden. Deze krachtige mix van natuurlijke kruiden is speciaal samengesteld om symptomen zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid en buikkrampen te verlichten.

 • Pompoenpitten: Deze kunnen vezels bevatten die de spijsvertering kunnen bevorderen en kunnen helpen bij het reguleren van de stoelgang.
 • Wortelgranulaat: Wortels zijn een goede bron van vezels en bevatten ook vitamines en mineralen die de darmgezondheid kunnen ondersteunen.
 • Peterselie: Peterselie kan helpen bij het verminderen van darmgas en kan een licht diuretisch effect hebben, wat kan helpen bij het afvoeren van toxines uit het lichaam.
 • Zwart komijn: Zwart komijnzaad kan ontstekingsremmende eigenschappen hebben en de spijsvertering ondersteunen.
 • Kamille: Kamille staat bekend om zijn kalmerende effecten op de maag en kan ook helpen bij het verminderen van darmkrampen.
 • Mariadistel: Mariadistel kan ondersteuning bieden aan de leverfunctie, wat indirect de darmgezondheid kan bevorderen door het ontgiftingsproces te verbeteren.

Darmkruiden zijn een natuurlijke en effectieve manier om ongemakken veroorzaakt door spijsverteringsproblemen te verminderen en de darmgezondheid te ondersteunen.

Een gezonde spijsvertering is van cruciaal belang voor onze algehele gezondheid en welzijn. Met Organimal’s Darmen in Balans en Darmkruiden kunnen individuen op natuurlijke wijze de gezondheid van hun darmen ondersteunen en spijsverteringsproblemen verlichten. Deze hoogwaardige supplementen, samengesteld uit natuurlijke ingrediënten en ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, bieden een veilige en effectieve manier om een optimale darmgezondheid te bevorderen.

Heb je vragen of advies nodig? Stuur mij dan een berichtje of plan een gratis 15 min gesprek in!

Groetjes,

Eva🐾

Hee, ik ben Eva

Ik help baasjes om het welzijn van hun geliefde viervoeter te verbeteren. Van gedrag, gezondheid, voeding tot training en coaching. Het begrijpen van je hond is essentieel en ik kan helpen om jouw band tussen jou en je hond te verbeteren. Lees hier meer Over mij!

 

Ontvang een gratis E-Book: Tips en trics om het leven van je hond nog leuker te maken
meer blogs