Algemene informatie

Gedragcoaching

Afgelopen jaren heb ik mij bezig gehouden met het gedrag van de honden. Van mijn eigen honden, maar ook van de oppashonden. Observeren, kijken, signalen lezen en begrijpen. Wat laat de hond zien? Wat voor signalen uit de hond? Waar komt het gedrag vandaan? Wat is de invloed van mij? Hoe reageren de honden in bepaalde situaties? En ga zo maar door.

Welzijn en kijken naar de hond z’n behoeftes vind ik tijdens mijn werk erg belangrijk. Een dier, een hond ervaart ook verschillende emoties en heeft behoeftes. Wanneer een hond zich niet begrepen en gehoord voelt, dan zal hij gedrag gaan vertonen om zich wel te laten horen. Wij zien dit als “ongewenst” gedrag, maar als je verder gaat kijken waar het gedrag vandaan komt, dan kunnen we het gaan begrijpen.

Mijn werkwijze

🐾  Welzijn staat voorop

🐾  Kijken naar de behoeften en emoties van de hond

🐾  Het begrijpen van hondensignalen

🐾  Geen slipriemen/kettingen of iets in die richting

🐾  Gebruik van een X- of Y- tuig en een lange lijn

🐾  Geen correcties, maar begrenzen

🐾  Geen quick fix methode. Gedragsverandering kost inzet, tijd en geduld!

 

Herken je dit?

Daar gaan we wat aan doen!

Gaan wij samen aan de slag?

Tijdens de gedrag sessies gaan we samen aan de slag om jou hond beter te leren begrijpen. Ik ga veel vertellen over de hondentaal en over hondengedrag. Na het consult krijg je een verslag opgestuurd en kan je zelf met je hond aan de slag! Ook krijg E-books opgestuurd en kan je altijd contact opnemen voor vragen.

Basis coaching traject

€ 200,00

Algemeen coaching traject

€ 375,00

Los gedragcoaching consult

€ 120,00

Extra aanbod

Puppy traject

€ 65,00

Puber traject

€ 95,00

Online advies consult

€ 85,00

Zo gaan we het aanpakken:

Stap 1

Contactformulier opsturen met informatie en hulpvraag

Stap 2

Telefonisch intake gesprek

Stap 3

Vragenlijst invullen

Stap 4

Start coaching sessies

Stap 5

Uitgebreid Adviesverslag

stel je voor:

Ja, jullie kunnen dit OOK bereiken en ik kan jullie bij helpen!

IMG_9823

Hondengedrag

Mijn eigen honden

In 2008 kregen wij onze eerste hond, een Friese Stabij reu. Een echte gezinshond en gek op bijna alles en iedereen. Maar helaas erg bang voor harde geluiden. Hier begon mijn interesse in gedrag. In 2013 kregen wij onze terriër kruising Diango uit het Spanje erbij. Dit was heel anders dan onze eerste hond en al snel liepen wij tegen een aantal problemen aan. Hij liep weg, viel uit naar alles en had last van resource guarding en voedselnijd. Hierdoor ben ik mij nog meer gaan verdiepen in hondengedrag. Nu, een aantal wijze jaren verder, gaat het super goed met hem. In 2020 kregen wij Cody, een dwergkeesje erbij. Cody was van nature al erg onzeker, snel overprikkeld en soms ook angstig. Hier was ik dan ik dan ook dagelijks mee bezig en uiteindelijk zijn we op een punt gekomen, dat Cody mij hielp met het begeleiden van andere honden en baasjes!

Oppashonden

Ook in de opvang en uitlaatservice ben ik dagelijks bezig met het gedrag van de honden. Van overprikkeling, uitvalgedrag, verlatingsangst, onzekerheid en ga zo maar door. Gelukkig heb ik al een hoop klanten hiermee kunnen helpen, mede door mijn advies en gedragstrajecten

Heb je vragen? Stuur me gerust een berichtje!